SUITE 12 2FLOOR QUEENS HOUSE
180 TOTTENHAM COURT ROAD
LONDON W1T 7PD
info@t22architects.com

SCHOOL PLANNING AND ARCHITECTURAL DESIGN SCHEME OF GUANGMING DISTRICT CHANGZHEN AFFORDABLE HOUSING AREA


Project location    Shenzhen, China

Project type         School

Land area            12466.55 square meters

Building area       139087.20 square meters

Building height    120.00 meters

Design Time        2019

Design team       Wang Lin, Hu Yongheng, Lu Da,Liu Yange

Institution           ArchitecturalDesign&ResearchInstituteofTsinghuaUniversity


Design Concept

  In the early urbanization process, densely populated areas lost many parks and green spaces. As part of the design process, the future urban campus can be transformed from the hustle and bustle of urban life into a de facto “green oasis”, while also exploring the further implementation of sustainable and ecologically sound practices and designs to influence the surrounding environment. By carefully positioning and orienting the building, the campus can maximize the use of natural ventilation and lighting, thereby greatly reducing energy consumption.


Design Scheme

  The school extends the green belt in the east of the site and the landscape in the north to the campus. Through the continuous green roof terraces, which surround the leisure trails, a comfortable campus atmosphere is created for the activities of teachers and students. As a three-dimensional, three-dimensional, multi-level green system, sinking courtyards to balconies and roofs are vertically continuous with uneven polymorphic lawns and green plants, so that students can enjoy the natural environment in time during the class time while continuing the local ecology Features.

  Public activity platform: Based on the study of urban spatial structure, the design strategy of the public platform is proposed, the building is vertically decomposed and connected to different areas, and the spatial relationship between the building and the city is organically handled. Under the scope of highly urbanized, industrialized and tense land, it strives to create a rich and diverse space for open activities, learning and exchanges for students, providing a unique view of different areas of the campus.

  Library design strategy: Combining the unique climate characteristics of Shenzhen with the overhead mode of campus buildings, the architectural library is set up in the overhead space to release the high-density state of the project and connect different courtyard spaces to form a three-dimensional spatial state with the library itself The library is different from the previous types. It pays more attention to the convenience and participation of the interface. It treats part of the interface of the building as a landscape ladder and becomes a public event space. It also takes into account its iconicity and forms a symbol in the main entrance space of the campus. Display surface.

  The landscape ladder has become an important part of the library building. The library is different from the previous types. It pays more attention to the convenience of the interface and participation. The students can climb and walk to the roof of the building, which greatly expands the possibility of student activities.

  Gym design strategy: The gym includes a swimming pool, basketball court and volleyball court, which is located under the large platform of the playground, combined with the lower city courtyard in the venue, so that it can have direct natural ventilation and lighting without occupying the ground floor area to ensure sports The quality of the sports space.

  The perforated aluminum plate wraps the whole building in linear language, and at the same time part of the hollow is combined with the balcony and greening to form an appearance effect with a sense of science and technology, cultural atmosphere, and combination with the environment. The lighting in the classroom can be satisfied. The translucent perforated plate reduces solar radiation and provides a comfortable space for students to communicate.

  By lifting the building and the 400-meter sports runway, the ground is liberated to form an urban green space combined with an activity playground. This space is directly open to the city and at the same time is conducive to the ventilation of campus space. The green space that continues from the ground to the roof is combined with the roof runway to create a three-dimensional green, gaming campus. The continuous ring-shaped green space “THE GREEN LOOP” connects various spaces in the school to form an infinite green campus space. In terms of landscape allocation, we use local plants, types of agricultural teaching, student leisure, and rain and flood management goals. This strategy makes the campus landscape have full ornamention.

SUITE 12 2FLOOR QUEENS HOUSE
180 TOTTENHAM COURT ROAD
LONDON W1T 7PD
info@t22architects.com

Copyright ? 2019 t22 com, Ltd. All Rights Reserved
翌筑建筑设计 粤ICP000000号